Dit jaar was ik dè chef Vrijheidssoep 2023! Wat was dit een eervolle taak: het bedenken en bereiden van mijn versie van de Vrijheidssoep. Een soep die mensen op verschillende plekken in het land nuttigen op 5 mei terwijl zij met elkaar het gesprek aan gaan over de vrijheid.

Als ik mensen kan helpen over vrijheid na te denken, ben ik al heel blij en dit tezamen met eten maken en nuttigen is natuurlijk op mijn lijf geschreven! Dus ik dacht: let’s goooo!

Een befaamd Surinaams gerecht, maïspap, vormde voor mij de inspiratie voor mijn versie van de Vrijheidssoep. Om toch mijn roots er een beetje in te houden. En maïssoep is gewoon lekker: zoet, romig en je kunt het ook nog pittig maken.

De soep werd in aanloop naar Bevrijdingsdag in blik verspreid en werd door enorm veel mensen op 5 mei gemaakt en gegeten tijdens de Vrijheidsmaaltijden die door het hele land plaatsvonden. Het was een groot succes en ik heb het met veel plezier gedaan!

Wil je ook een keer “mijn ” Vrijheidssoep maken, check dan hier het recept: https://www.4en5mei.nl/app/uploads/2023/03/Recept-vrijheidssoep-2023.pdf